NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » LECZENIE » AUTYZM JEST WYLECZALNY!

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Autyzm jest wyleczalny!

audycja radiowa
  
gomado
15.03.2012 23:56:29
poziom 4

Grupa: Użytkownik

Posty: 282 #894049
Od: 2011-1-19


TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA


_________________
chcieć wszystkiego, nie potrzebować niczego
  
Electra20.09.2017 14:56:34
poziom 5

oczka
  
perlai
16.03.2012 14:15:48
poziom 4

Grupa: Użytkownik

Posty: 253 #894373
Od: 2011-2-1
bardzo ciekawa audycja. polecam. podsumowanie metod leczenia z pozytywnym skutkiem. i ten chłopiec nie jest wyjątkiem!
  
agahum
11.07.2013 18:46:27
poziom 1

Grupa: Użytkownik

Posty: 30 #1533228
Od: 2013-7-7
oraz ciekawa książka

www.zespolpj.pl
_________________
Jeżeli nie możesz tego zjeść to nie nakładaj tego na skórę
  
Karina
24.10.2013 18:20:23
Grupa: Użytkownik

Posty: 1 #1635087
Od: 2013-10-24


Ilość edycji wpisu: 1
http://www.imupro.pl/pl/alergia_pokarmowa_typu_iii.html
Alergie są przyczyną wielu przewlekłych dolegliwości. Szacuje się, że około 1-2% osób dorosłych cierpi na alergię pokarmową typu I, która charakteryzuje się reakcją natychmiastową. Natomiast aż 40% ludności ma alergię pokarmową typu III – alergię o opóźnionej reakcji.
W przypadku alergii pokarmowej typu III dochodzi do nieustannego kontaktu antygenów pokarmowych z układem immunologicznym. Jeżeli przez jakiś czas będzie się unikać określonych produktów spożywczych, stężenie przeciwciał się zmniejszy.
Alergia pokarmowa typu III jest przyczyną wielu przewlekłych dolegliwości:
przewlekłe problemy żołądkowo-jelitowe (choroba Leśniowskiego-Crohna, biegunki, wzdęcia, zaparcia, zespół jelita drażliwego, mdłości, uczucie pełności, odbijanie);
problemy skóry (atopowe zapalenie skóry, łuszczyca, sucha skóra, trądzik, świąd skóry);
wysokie ciśnienie krwi;
migrena, bóle głowy, zawroty głowy;
problemy z nadwagą;
ADHD (zespół nadpobudliwości psychoruchowej);
syndrom ciągłego uczucia zmęczenia, wyczerpanie;
cukrzyca typu II;
fibromialgia;
choroby reumatyczne;
choroby zwyrodnieniowe stawów, bóle kręgosłupa, sztywność poranna;
bóle mięśni, bóle stawów;
spuchnięte powieki, zaczerwienienie oczu, łzawienie oczu, skoki nastrojów, depresje, nadaktywność, agresje, stany lękowe, osłabienie koncentracji.
Alergia pokarmowa typu III wywołuje różne objawy. Częściowo są one podobne do objawów „klasycznej“ alergii. Dlatego często błędnie określa się ją mianem alergii pokarmowej, mimo że nie można wykazać obecności markerów odpowiedzialnych za alergię. Ponadto czasowe opóźnienie między momentem spożycia pokarmu a wystąpieniem objawów utrudnia rozpoznanie tej choroby.
Należy wyraźnie odróżnić alergię pokarmową typu III od „klasycznej“ alergii, w której biorą udział przeciwciała klasy IgE. W przypadku alergii pokarmowej typu III chodzi wprawdzie również o reakcję immunologiczną, lecz jest ona związana z przeciwciałami typu IgG. Reakcja występuje z opóźnieniem od 8 do 72 godzin od chwili spożycia pokarmu. Może się więc zdarzyć, że u danej osoby dopiero w piątek wystąpią problemy żołądkowo−jelitowe jako reakcja na pokarm, który został spożyty już w środę. Problem w takiej sytuacji polega na tym, że takie rodzaje alergii pozostają nierozpoznane często przez całe życie.

Jak powstaje alergia pokarmowa typu III
Alergia pokarmowa typu III powstaje wtedy, gdy nie w pełni strawione składniki pokarmu przenikają przez ścianę jelita do krwioobiegu i są rozpoznawane jako elementy obce dla ustroju. Zdrowe jelito jest pokryte błoną śluzową, która jest silnym, stabilnym układem obronnym. Już tutaj następuje eliminowanie pierwszych drobnoustrojów chorobotwórczych. Infekcje, stres (aktywacja receptorów układu nerwowego -np. podczas stresu psychicznego - może wywołać odpowiedź immunologiczną - UKŁAD NERWOWY I ODPORNOŚCIOWY SĄ ZE SOBĄ ŚCIŚLE POWIĄZANE), leki, np. antybiotyki i leki przeciwzapalne oraz zmiany w składzie bakteryjnej flory jelitowej zaburzają tę równowagę i powodują zwiększenie przepuszczalności jelita cienkiego, przez co do krwi mogą przeniknąć większe niestrawione lub nie w pełni strawione składniki pokarmowe. Permanentnie zwiększona przepuszczalność jelita prowadzi do stałego nasilania się objawów alergii pokarmowej typu III, której towarzyszy jednoczesny wzrost ilości przeciwciał klasy IgG przeciw tym składnikom pokarmowym.

Alergia pokarmowa typu III a ciąża
Badanie w kierunku alergii pokarmowej III typu, alergii IgG-zależnej, zalecane jest szczególnie u kobiet w ciąży. Przeciwciała klasy IgG przenikają przez łożysko, tak więc już u nowonarodzonego dziecka stwierdza się obecność przeciwciał otrzymanych od matki.
Eliminując z pokarmu składniki, w przypadku których występuję alergia pokarmowa, pozbawiamy organizm przeciwciał IgG. Dzięki temu obniżamy ryzyko przeniesienia przeciwciał, a tym samym pojawienie się trudnych do leczenia przewlekłych chorób, np. AZS, dolegliwości żołądkowo-jelitowe.
W celu ustalenia wszelkich form nadwrażliwości konieczne jest objęcie testem wszystkich podklas przeciwciał IgG.
Wytwarzanie specyficznych przeciwciał klasy IgG na antygeny pokarmowe odbywa się poprzez odporność hormonalną. Występują różne podtypy przeciwciał klasy IgG. Dlatego oznaczenie przeciwciał wszystkich podklas ma decydujące znaczenie dla wdrożenia szerokiej i efektywnej terapii. Test ImuPro300 rejestruje wszystkie podklasy przeciwciał typu IgG, a tym samym wszystkie typy reakcji immunologicznych. To powoduje, że metoda testu ImuPro300 jest wiodącą koncepcją w wykrywaniu i leczeniu alergii pokarmowej typu III wywołującej chroniczne dolegliwości.
Ze strony: http://nietolerancje.pl/index.php?topic=22.0 fragment (ponoć) wypowiedzi lekarza:
"Można wyciągnąć różne wnioski z powyższych badań, ale jestem przekonany, że kobiety w ciąży powinny zrobić sobie testy, bo przeciwciała IgG są przekazywane płodowi poprzez łożysko. Matki karmiące dzieci powinny się poddać testom (przeciwciała klasy IgG są przekazywane w mleku), ale również małe dzieci, gdyż jak można to wykazać, wysoki poziom IgG w reakcji na pokarmy nie jest pożądany.
W Wielkiej Brytanii są znane przypadki, gdzie dzieci karmione piersią dostawały wysypki itp. objawów. Po wykonaniu przez matkę testów na IgG i odstawieniu przez nią problematycznych pokarmów problemy ustąpiły. Znane są również przypadki testowania małych dzieci, gdzie po odstawieniu problematycznych pokarmów ustępowało wiele objawów".

Literatura dla lekarzy: http://www.imupro.pl/pl/dla_lekarzy.html
Artykuły w j. angielskim (linki na forum http://nietolerancje.pl/index.php?topic=72.0 w poście z dn. 30 Paź 2011, g. 20:01:47) pokazujące powiązanie pomiędzy jedzeniem i autyzmem oraz schizofrenią:
http://fooddetective.pl/download/No%2037.%20Autism%20Parris%20M.%20Kidd%20Part%20Two.pdf
http://fooddetective.pl/download/No%2038.%20Cade%20Autism%20and%20Schizophrenia%20Paper.pdf
OBJAWY ALERGII NIE USTĄPIĄ JEŻELI NIE WYELIMINUJEMY PIERWOTNEJ PRZYCZYNY KTÓREJ ALERGIA JEST OBJAWEM!!!
Za powstanie alergii tego typu której objawy zawsze wywołane są przez pokarm odpowiedzialne są dwa czynniki -1.niewystarczająca produkcja kwasu solnego przez żołądek. Może być ona wynikiem pośpiesznego jedzenia, stresu i niepokoju, przyjmowania różnych medykamentów,alkoholu,starości. Przyczyną osłabienia śluzówki żołądka, może być zainfekowanie pasożytami, Candida albicans czy innymi mikroorganizmami, które także spowodują pózniejsze zapalenie przewodu pokarmowego. Drugim czynnikem są dziurawe jelita. Najczęstszą przyczyną uszkodzeń ścianek jelit są: antybiotyki, środki przeciwbólowe, alkohol, niezrównoważona dieta, karmienie niemowląt z butelki lub stałym pokarmem przed 6 m-cem życia, jak i infekcje pasożytnicze, Helicobakter pylori i Candida allbicans. Jeżeli na przykład grzyb Candida zbytnio się rozrasta grzybnia zaczyna wrastać w ścianę jelit i powoduje jej przedziurawienie. Ukąszenia pasożytów powodują ten sam efekt. Jeżeli w jelitach występuje zapalenie reakcją organizmu będzie zatrzymanie pracy żoładka. Brak kwasu solnego prowadzi do tego, że trawienie wstępne nie jest odpowiednie. Dotyczy to zwłaszcza cząsteczek białek,które są najtrudniejsze do strawienia. Jeśli potem takie niestrawione cząsteczki przedostają się poprzez uszkodzone ścianki jelit do krwioobiegu rozpoznawane są jako wrogowie. W wypadku wystąpienia takiej sytuacji krwinki białe typu B przystępują do usuwania takich cząsteczek pożywienia rozpoznawanych jako trucizny. W tym celu zaczynają produkować wyżej wspomnianą IgG która przykleja się do czasteczek białka z pożywienia (po to aby ułatwić ich identyfikację). Jeżeli wszystko idzie dobrze takie zlepki białko-IgG zjadane są przez krwinki białe. Jeżeli jednak takich krwinek będzie zbyt wiele w danym rejonie (pomimo tego, że gromadzone są one w mięśniach,skórze, MÓZGU, płucach,krwioobiegu a można powiedzieć że w całym ciele) spowodować to może zaburzenia pracy narządów, zapalenia, ból, degenerację lub obrzęki w zaatakowanych rejonach ciała. Z czasem organizm używa coraz większych ilości przeciwciał do walczenia z"trucizną z pożywienia" co powoduje że ma ich mniej do obrony przed innymi zakażeniami. Alergie pokarmowe mogą przynosić wiele innych objawów.Jak do tej pory opisano ponad50 różnych zespołów chorobowych i 200(!)objawów będących wynikami alergii tego typu. OBJAWY TE MOGĄ POJAWIĆ SIĘ PRAKTYCZNIE W KAŻDYM ORGANIE CZY CZĘŚCI CIAŁA. oczko

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » LECZENIE » AUTYZM JEST WYLECZALNY!

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

randki | własny sklep internetowy | promocje | darmowe aliasy | CyberCiekawostki | darmowe forum | sklepy
opinie, testy, oceny | katalog stron | toplsta